Idag: Åska - Imorgon: Vittring

Idag efter skolan skulle vi träna lite kontaktfälts träning, men det började åska så det var bara att skynda sig hemmåt. Lättare sagt än gjort med en åsk-rädd hund. Vi tog oss i alla fall hem och somnade iprincip innan vi ens hunnit innanför dörren. Den träningen får vi ta någon annan dag!

Moa lånade nyss med sig Tea på en springtur. Och imorgon ska jag få hjälp av en tjej som heter Josefine andersson med vittringen, det ska bli väldigt spännande faktiskt!

Hur reagerar era hundar när det åskar?





Slut på Sommar, början på Höst






Frågestund

Om du fick chansen att fråga mig något, Vad skulle det vara?
Delvis för att jag fått ganska många frågor om olika saker och dels för att jag inte har så mycket annat att skriva om. Fråga vad ni vill och hur mycket ni vill.



Litet inlägg - Stora känslor

Jag saknar faktiskt Svea, även om det inte är något jag säger särskilt ofta.
Varje gång jag ser henne skär det i hjärtat, varje gång jag ser hur lycklig hon är nu känner jag mig ledsen och glad på samma gång. Ledsen för att jag och hon aldrig var ett sådant Team som hon och Nathalie är och glad för att jag skulle aldrig vilja något annat än att se henne lycklig.
Ibland undrar jag om jag kämpade tillräckligt? Om jag gav upp för tidigt?
Ibland undrar jag om hon saknar mig? Eller tänker hundar egoistiskt?

Hörde en låt som fick mig att tänka på Svea -
This doesn't mean I don't love everything about you
But sometimes that's not enough
and It doesn't mean I couldn't stick it out a few more years
It just means I'm not that tough.


Svea är bland en av de tuffast hundarna jag träffat. Hon har allt man önskar hos en hund, men på köpet får man också allt det man inte önskar hos en hund. För oss var den oönskade sidan för stor men varje gång jag såg vad hon kunde bli, varje gång jag såg hennes potential fick jag en stor adrenalin kick. Skillnade mellan träning och vardag var oerhört stor för oss, och jag känner ändå att någonstans överväger vardagen. Jag ska leva med min hund i många år framåt, då måste vardagen fungera, hur stor träningspotential hunden än har.

Shenne så gav hon mig ingenting tillbaka, men nu känner jag att hon gav mig allt. Hon gav mig kunnskapen om hundar.

När ni stöter på problem, innan du ger upp: tänk hur mycket du lär dig!




Mina fina










Myyys!

Möttes av en liten söt valp när jag kom hem, har saknat henne! Tog faktiskt fram kameran för första gången på några veckor, tänkte slänga upp lite bilder på Jess senare. Hon har blivit superstor och ser faktiskt väldigt vuxen ut enligt mig.
Nu ska vi njuta av en promenad innan vi går in och myser i sängen framför en film.



Schema

Nästa vecka börjar dom riktiga lektionera, så här ser schemat ut.



Nu ska jag packa en väska och åka hemhem, till mamma. Vi får se hur det går att åka buss med Tea, hon har verkligen börjat ogilla det. Går upp i stress, lägger sig inte till ro utan går runt och flåsar, varje gång bussen stannar ska hon hoppa upp i fönstret och kolla om vi är framme. Tråkigt när det blir så för hundar.

Bättre tider

Jag och Tea har nyss kommit hem från lite Agility träning tillsammans med Malvina och hennes hund Lisa som är en portugisisk vattenhund. Är väldigt nöjd faktiskt, Vi håller på att träna kontaktfält med target platta.

Just nu sitter både jag och hunden och väntar på bättre tider, vi ska snart gå ner och handla lite mat men jag har ingen aning om vad vi ska äta. Pannkakor? Spagetti Carbonara? Svårt att komma på något snabbt och lätt men som samtidigt inte kostar så otroligt mycket. Vi måste tänka på att jag är en fattig student nu för tiden + 3 år framåt.


Jag säger bara en sak Tea... Skaffa dig ett liv!

Lydnads tönt?

Lydnadstävling i sunne den 8 oktober, vad tror ni? Vågar jag och Tea anmäla oss?

Jag är så jävla nojjig när det gäller lydnad, känns som att allt måste vara perfekt innan vi ska kunna tävla. Eller i alla fall lite mer fart, men det är ju som sagt mer än 1 månad dit!





I'm Back!

Har haft fel på mitt internet i några dagar men nu fick jag äntligen igång det och tänkte berätta lite hur det går för mig och Tea på Forshaga.
I går var första dagen för hundarna, den här veckan ska vi alltså "skola in" våra hundar. Då kommer vi i kort sagt sitta inne hos hundarna i deras boxar mesta dels av tiden för att vänja dom med den nya miljön.

Så här ser schemat ut för "In skolnings" Veckan.
Måndag 10.00 Samling utanför hundstallet på planen med sina hundar.
- Dela ut pärmar med bl.a. "stallrutiner", sitt i boxen och läs häftet.

12.00 Gå hundpromenad i mindre grupper.

12.20-13.20 Lunch i stallet.

13.20 Återsamling ute på planen
- Träna lugn och ro.
- Prata om stallrutiner.

14.20 Alla sätter sig i egna boxen en stund.

15.00 Slut för idag.

Tisdag 9.00-10.30 Samling utanför hundstallet. Sitt i boxen och läs hundpolicyn, skolans ansvar.

10.30 - 11.00 Ta ut hundarna på promenad.

11.00 - 12.00 Samling ute på planen.
- Hanteringsövningar.
- Lugn och ro.
- Diskutera hundpolicyn och skolans ansvar.

12.20 - 13.20 Lunch i Stallet.

13.20 - 14.00 Hundinlämning, sitta lugnt i boxen.

14.00 - 14.30 Träna på att gå förbi hundboxar, Träna hundluckan.

14.30 Slut för dagen.

Såhär här har det ungefär sett ut dom här två första dagarna. Jag är imopnerad av hur lugnt det var i hundstallet och att alla hundar kom till ro så fort. Vill ni att jag ska skriva schemat om de resterande dagarna redan nu?




Min Prinsessa.


Minis Motto:
~ I do what I want when I feel like it ~

Två fina busar



Två busiga BC tjejer håller igång medans vi packar in bilen och allt som ska med imorgon då jag åker tillbaka till Forshaga fast denna gång tillsammans med min Tea. Häärligt!

Har börjat lite positions träning med Jess och det går superbra, hon är så jäkla duktig när det gäller allt. Vilken toppen tjej. Hon är lugn men ändå har hon massor med power.
Tränade också lite target idag för första gången, jag är jättenöjd med hela dagen och imorgon tänkte vi leta upp Forshaga Brukshund klubb och träna massor där.

Tea fick några rut-skick med target för att få suget längrebak i rutan. Där satt det, fart och allt! Så vill vi ha det, världens bästa Tea!




Jag som vanligt...

Jag är som vanligt bäst på att resa! Missade tåget jag skulle byta till i Deje för att ta mig hem så nu sitter jag här på nått litet matställe och nästa buss går kl kvart i 6. Jag som längtar hem till alla vovvar! :(

Tänkte förresten också berätta att även Mini kommer börja på Forshaga. Spännande va?
Grejen är den att en tjej i min klass, Jennifer har en pappilon som bara är 7 månader och för att ha med sig en hund på Forshaga måste dom vara minst 1år så hon får ta med sig sin hund efter jul och tills dess ska hon då låna Mini. Jag tycker faktiskt att det ska bli jätteroligt för alla parter som är inblandade, Mini kommer garanterat tycka att det är störtkul, jennifer får en hund att träna och jag får ha med mig lilla minisen också. + att mamma får en mindre hund att ta hand om hemma.




Introdukitons Vecka.

Nu är jag tillbaka i lägenheten efter en liten Introduktions Vecka, där meningen var att vi skulle lära känna varandra.
Jag har lääängtat efter Tea hela tiden och imorgon får jag äntligen åka hem och hämta henne, vi ska även hinna med lite hund-shopping i helgen då jag ska köpa lite saker till Teas boxplats. Någon Bädd och lite liknande saker.

Ska bli spännande och se vilka man kommer träna med och hur hundarna kommer passa ihop, Eftersom vi är 24 stycken och alla är tjejer så kommer det säkerligen bli mycket grupperingar och liknande.




Första veckan

Första veckan här i Forshaga kommer spenderas utan hund, tyvärr. Och nu har min fina röda åkt hem, kommer bli tomt utan henne även om det bara är en vecka.
På Tisdag ska vi åka på introvecka och lära känna klassen, så kommer inte uppdatera någonting under tisdag-torsdag. Hoppas ni står ut, det kommer ju desstomer när jag får hit Tea!




Lägenheten är faktiskt otroligt fin, vi kommer nog trivas här.
The best time of our lifes.

Flytt pågång

Nu åker jag mot Forshaga ! :D




Till Salu



Nu ska jag då sälja min älskade Canon EOS 400D hus (alltså inget objektiv medföljer),
Välanvänd men fungerar mycket bra och är hel.
Batteriladdare, kamerasladd till datorn medföjer.
Mycket lätt kamera att hantera, bra nybörjar kamera för dig som vill utveckla dina kunskaper inom fotografering.

Pris - 2'000kr. + frakt
Är du intresserad? Skicka ett mail till mig, [email protected]


Våran morgon





Vi tog en låång och lugn promenad på morgonkvisten, ibland känns det underbart att gå ut med sina fina 4-benta vänner och bara njuta. Det var vad jag gjorde idag, jag njöt verkligen. Solen lyste och Jess och Tea sprang runt och busade.
Underbart!

Tea har aldrig riktigt lekt med Jess utan mest stått ut med henne men dom två senaste dagarna har dom haft så roligt tillsammans. Igår låg dom på golvet och brottades, vem tror ni vann? Jess såklart.. ;)
Och idag busade dom med en pinne tillsammans medans jag pratade i telefonen och Tea ville verkligen få igång Jess.
Jag är lyckligt lottad som har så fina tjejer. Vad skulle jag göra utan er?


Lill tjejen



Lill Tjejen växer och växer, blir mer mogen och blir roligare att träna.
Jag vet att vi kommer få många roliga stunder, dom har redan börjat. När vi springer i skogen tillsammans med dom andra hundarna och du ger allt för att verkligen hinna med men lyckas inte ändå. När vi har upplevt så mycket att vi somnar kl 9 i sängen ihopkurade bredvid varandra. Allt vi gör tillsammans kommer vi att lära av och vi ska leva varje dag som om det vore våran sista.
Glöm inte att ta vara på varje dag!


Porträtt tagna av Johanna

Porträtten är tagna utav Johanna Eriksson.











Tycker att vi fick många fina bilder idag så jag delar med mig av några.
Vilken är din favorit bild?


Fotosenssion


Foto uppdrag med Johanna Eriksson idag, vill ni se resultat?

Inlärnigstips.

Jag vill att Jess ska få snygga övergågar från te.x sitt - ligg - stå.
När hon ligger ner vill jag att hon ska hoppa upp till sitt, och lika till stå. Detta lär jag in genom att visa med en godis i luften tills frambene lyfter och sen te.x Sitt. Inte svårare än så. Om ni förstå tanken så blir det ett litet hopp innan hon sätter sig.
Jag tror att detta kan vara en bra metod, men det återstår väl och se.
Låsta bakben tror jag att man får lite på köpet här eftersom när hunden skiftar så ska frambenen vara det hunden lyfter från marken är chansen att bakbenen rör sig mycket mindre enligt mig.
Detta tycker jag ser snyggt ut på tävling, hunden är energisk och allert.



Hur lär i era hundar snabba skiften?

Ny Design

Nu har bloggen fått en liten förändring igen, Om ni klickar på bilderna högst uppe kommer ni till olika filmklipp på mina hundar. Häftigt va?


Tack Johanna !






Headern blir dubbel för er som använder explorer, ska försöka kolla upp detta eller så kan ni byta webbläsare /Johanna




Vinn ett halsband!


Jag är med och tävlar om ett egendesignat nomehalsband som Rocktassar har anordnat. Var med du också?

Träningspass




Hann träna lite med Tea innan regnet började ösa ner.
Vi började på lite fotgående med bra attityd. Eftersom farten i bland annat inkallningen inte varit den bästa har jag delat upp momenten och tränar fart för sig, ställandet och läggandet för sig.
När farten är bättre kan jag länka ihop momenten och förhoppningsvis håller hon farten.

Nu snart Tea är vi på Forshaga och Lever Livet!
Ska bli kul med lite fler och nya träningskompisar.

Ni ger mig lycka, Vi kommer lyckas.



Antingen så finner vi en väg eller så gör vi en.
Ni får mig att leva varje dag fullt ut, vi kommer att lyckas med alla våra mål och vi kommer att göra det tillsammans.


Anja





Anja har hemska våtexem så vi tog fram rakmaskinen och rakade henne så att det skall läka bättre, ni kanske ser alla prickar på bilderna och även hennes öga. Hon har också fått en juvertumör..
Nu går hon hemma med Tratt och får inte bli blöt.

Min underbara och galna helg

Helgen började med att Lisa kom och hämtade mig och sedan åkte vi vidare till Nathalie, Tog på hundsläpet och proppade in allt och alla. 3 galna tjejer och 9 minst lika galna hundar.



Resan ner gick bra och vi var framme runt kl 1 då vi besiktade hundarna och sedan var det invigning, jag och Nathalie passade på att träna lite lydnad i en av de tomma ringarna med mycket störning och ett band som spelade hög musik. Kl 6 skulle jag vara med på handlingen med Tea så vi åkte in till centrum och "lånade" lite blommor till min håruppsättning som Nathalie gjorde med Lisa som medhjälpare.



Handlingen gick jättebra, Tea tycker det är tråkigt men hon står ut och är jätteduktig. Vi fick ingen placering men detta var ju mest en rolig grej när vi ändå åkte ner.

Dom började med Hoppklassen på Lördagen och Agilityklassen på söndagen. Jag var otroligt taggad och ville gå in och ge allt. Tycker också jag gjorde det, i alla fall på lördagen. Anja gick så jäääkla fint och det blev 0 fel. Jag missade banvadringen till hoppklass 2 där jag skulle köra med Mini så Lisa hade ungefär 5 minuter på sig att lära mig banan men jag gick in där och vi slutade på 5fel (slalom ingången). Till Klass 3 där jag kör Tea var det gemensam banvandring i 20 minuter och sedan började dom med small, medium och till sist large så när det tillslut var min tur så glömde jag banan, Stod mitt på planen och undrade vart jag skulle nu. Tea stod framför mig "vart ska vi nu, vart ska vi nu????" men sen kom jag på rätt spår igen och vi slutade på 5 hinder fel och TIDSFEL, haha...

Söndagen gick också bra, Började med Anja och vi slutade på 5 fel (jäääävla kontaktfält...) Vi slutade allt som allt på en 7de plats, bra jobbat av min bästa tant som bara har en tävling kvar nu innan hon får gå i pension.
När jag skulle köra Mini var det spöregn verkligen och vi gick in och ingen av oss var särskilt taggade att springa i regnet så vi fick 10 fel tror jag.
Tea - Var fortfarande spöregn och kanske till och med när regnet var som värst men vi gick in och körde i alla fall, Känns som allt börjar släppa nu. Jag börjar lära känna henne, jag börjar lära mig att köra en så pass snabb hund och vi börjar klicka helt enkelt. När vi hade 3 hinder kvar springer Tea upp med världens fart på A-hindret och halt är det så hon halkar till när hon kommer ner så springer hon av banan. Verkligen inte likt henne, Tea skulle aldrig springa av en Agilitybana, så jag antog att hon gjorde illa sig och gick av med henne. Vi såg inget på henne efter så jag tror bara det var en chok eller liknande.

Jag är otroligt nöjd över alla mina hundar, Hoppas dom är lika nöjd över mig!
Har haft en helt Galen och rolig helg med mycket skratt och till och med gråt, Underbart sällskap som fått resan att bli årets höjdpunkt. Man har aldrig en tråkig stund med Lisa och Nathalie!












Jess gillar Agility, Jag gillar Jess



Det ska börjas i tid, Jess gillar verkligen att ta någon tunnel efter att ha kollat på när jag kör med dom andra.
Jess gillar Agility, Jag gillar Jess.. Tänk att en sådan liten hund kan få mig på så otroligt bra humör, hon gör mig alltid glad oavsett situation. Vi siktar på toppen!

Imorgon kommer chokande nyheter...


Årets höjdpunkt

Nu är årets höjdpunkt avklarad, Allt om U-SM kommer antagligen imorgon..
3 stycken bilder från handlingen som Isabell har tagit, hoppas det var okej att jag lånade dom.







U-SM

Nu är vi framme och jag har även tävlat handling med Tea idag, även fin kritik idag och en duktig hund idag. Ingen placering men nöjd förare. Resan hit gick bra och nu sitter vi 4 tjejer i ett rum med 8 hundar.
Imorgon är det Agility och även på söndagen, Jag och Lisa har lovat att verkligen skärpa oss och ge allt...
Det får gå som det går så länge jag pressar mig själv. ;)



Bästa Kennel TheLook

När man är som lyckligast, Jag + 4 TheLook hundar. Tiffany, Jess, Svea och Snygge.




Från igår








Film Film

Nu är vi taggade inför Helgen!






Träningstävling

Jag och Jess är ute på äventyr även idag, Vi har varit i stallet och fotat när Johanna red. Snart kommer mamma med resten av hundarna så åker jag på Träningstävling på klubben. Kändes som en bra förberedelse inför helgen. Ska försöka få johanna att filma så jag kan lägga upp på bloggen ikväll.




Galen dag..

Blev en tur till Mora idag med Nathalie och ett gäng hundar.
Turen började lagom bra med att Jess kissade på mig när hon såg Jojo (glädje)..
Vi började även med att hämta upp en av Teas valpar som nathalie ska ha på träning ett tag, Snygge heter han. ;) Sedan åkte vi mot Brukshund klubben och drog igång träningen, vi hade i alla fall hundar så det räcker. Tränade lydnad med Tea, Första två passen var inte roliga. Hördes lite skott på nära håll, då kunde vi glömma träning. Hade ju Jess med mig så vi tog ett pass också, inte så längt dock då hon fortfarande har lite ont i benet.
Är jättenöjd med Jess, vi tränade lite ligg och kontakt. Ligg tränar jag just nu att jag backar och busar upp henne lite, sedan ska hon lägga sig fort.. Lite svårt att förklara men kanske kan filma det någon dag.

Efter ett tag provade jag med Tea igen, stor skillnad. Mycket bra fotgående och även några bra rut-skick.
Testade även lite lydnad med hunden vi hämtade, snygge. Han kunde inte så mycket men är verkligen en sån där hund man vet att man kommer gilla från första stund.

Kommer antagligen upp massor med galna bilder någon dag och i helgen blir det en galen tur med Lisa och Nathalie ner till U-SM..



You are my sweetest downfall



Min fina flicka växer och växer, hon passar bra in i min vardag och hänger med överallt utan problem.
Hon har i helgen varit med på sin första Agility tävling som åskådare förstås, hon tyckte inte alls det var något konstigt med det. Hon trippade snällt med och satte sig och kollade på hundarn som hoppade, somnade också som en stock vid många tillfällen. Verkligen häftig valp jag skaffat mig, nu ser vi framåt och hoppas att hon blir helt bra i benet snart så att vi kan busa på heltid.


RSS 2.0