You can't forget it.





























This doesn't mean I don't love everything about you,
Sometimes that's not enough.
It doesn't mean I couldn’t stick it out a few more years
It just means I'm not tough.

TeaTea

Min världens finaste Tea'



Ni får stå ut med Mobil-bilder ett tag till, har inte fått min nya kamera än.

Bästa vänner





Morgon pormenad


Världens finaste Jess på en mysig morgon promenad.

Lång dag.





Lite nya bilder på Jess, vi var nere på marknaden idag innan vi åkte till stallet med Johanna och tog kort när hon red. Nu ligger Jessan utslagen på sängen och vi ska kolla på film.
Tycker ni hon blivit stor?

Happy Jess

Åkte hem till mamma redan idag då jag kännde att jag behövde vila. Alla hundarna blev gaalna när dom fick träffas igen, när till och med Anja leker så är dom glada kan jag ju säga.




Balansgång


Mini kände att hon ville prova sin balansförmåga..

It's okej not to be okej



Liten har växt


Kommer ni ihåg denna lilla krabat?


Nu, Stor och fiiiin.

Update

Vet förresten inte om jag berättat att jag och Tea bor tillsammans med en tjej som heter Josefine. Josefine har en jättefin Golden som alltid får mig att tänka på Anja, inte utseende mässigt men i sättet.

Har även tagit hem mini till mig nu, eftersom hon mått så dåligt. Hon har spytt med jämna mellanrum sedan hon kom hit. Jennifer har inte kunnat sova eftersom mini bara går runt och är orolig. Jag har flera olika misstankar om vad det kan vara som är fel, antingen är det något hon ätit som gör att hon fått ont i magen bara eller så kan det vara att hon inte gillar att vara den enda hunden. Mini har ju alltid bott tillsammans med ganska många hundar hos oss. Så nu har jag som sagt tagit hem henne så får vi se om det bli bättre.


Fina Malte.


Hela trötta gänget.

Behöver Eran Hjälp!

Nu behöver jag eran hjälp, vet inte vad jag ska fylla bloggen med. Så nu vill jag att ni kommer med tokmånga förslag på vad ni vill läsa om, vilka bilder ni vill se och kanske om ni vill se flera filmer - På vad?




Agility

Två placeringar i helgen, Mini 3a och 5a.
Tea är fortfarande för snabb för mig och jag har inte riktigt lärt mig att kontrollera henne, men hon är så himla rolig att köra med.
Tävlade även med Anja i lördags, hon var heeelt galen. Hon tyckte det var jätteroligt och sprang som en tok.




5fel - vägran på tunneln. Kom gärna med konstruktiv kritik.


2 större svar.

Planerna detta året?
Planerna med Tea som vi jobbar på just nu är snabbare kontaktfält, vill att hon ska springa hela vägen ner istället för att smyga. Vittringen ska sitta och vi ska ev. starta en Elit klass detta år. Vet inte om man kan skriva ev. i sina planer men nu gör jag det eftersom det jag är osäker på är mig själv. Ett till mål vi har är att minska hennes räddsla för bussar. Det skulle kännas väldigt skönt för både mig och Tea om vi slapp känna obehag varje gång vi åker buss, vi måste ju ta oss hem på ett eller annat sätt ganska ofta. Hoppas att jag ska kunna klura ut någonting så att hon kan acceptera bussar, hon behöver inte tycka det är roligt men hon ska inte heller känna att hon vill dö varje gång hon ser en buss. Vi vill också ta sista pinnen i hopp 2an, men nu börjar det bli dåligt med tävlingar och vi får kämpa. Det största planen vi har är att prova på massor av olika grenar och tänk här på Forshaga.
Jag ska pensionera Anja i år, sista tävlingen är i helgen. Planerna med Jess är grundträning, lek och bus.


Planerna 2012?
Planerna 2012 handlar mest om Jess. Först och främst att ta henne till Forshaga.
Träningsmässigt satsar vi på att träna in alla moment i lydnadsklass 1 och till och med starta någon lydnadstävling. Jag skulle också vilja satsa på att hon ska bli GK vallhund, men detta kan jag nog redan nu säga att det kommer bli svårt eftersom vi har få tillfällen att träna vallning på. Vi har bara möjligheten ibland när jag åker hem och kan ta mig till Nathalie. Hade även tänkt mig att jag ska börja med Agilityn, börja med grundövningar i alla fall. Få henne att förstå handlingstecken för att vi ska svänga te.x, Träna slalom och tunnel. Träna kontaktfält. Men hopphinder vill jag helst inte börja med innan hunden har vuxit i sig själv och känner sig stabil i sin kropp. Mina planer med Tea känns oklart inför nästa år, Jag vet inte när Nathalie vill ha tillbaka henne eller om jag kanske inte hittat privat boende så hon måste hem i alla fall. Vill helst inte tänka så mycket 2012 med henne, vi får se helt enkelt.


Vad har du för planer med din hund/hundar 2011-2012?




Jess Vallar




Svar del 1

Hur länge har du haft hund?
Anja är min första hund och jag fick henne för 6 år sen.

Varför valde du dem raserna som du har?
Golden - När mamma äntligen gick med på att vi skulle köpa en hund hade hon ett krav, Det skulle vara en Golden.
Cavalier - Började träna Mini och sedan fick vi förfrågan om vi ville ta över henne. Inte direkt ett rasval, men en underbar hund!
BC - Kännde att varken Anja eller Mini räckte till kapacitet-mässigt och jag ville ha fart. Jag ville ha en hund som jag kunde jobba med där jag även fick lite tillbaka. Det fick helt enkelt bli ett par BC också.

Har du hållt på med hundar hela livet?
Fick som sagt min första hund för 6 år sen. Var livrädd för hundar när jag var liten.

Hade du viljat gå på någon mer sport än hund om du fick chansen?
Nej, Faktiskt inte..

Vilket är ditt största misstag inom hundvärlden?
huh, Svår fråga.. Tror inte jag gjort några större misstag?
Isånna fall har misstagen tagit mig dit jag är idag, och där jag är idag skulle jag aldrig klaga över.

Har du någonsin ångrat att du har hund?
Nej, det har jag aldrig gjort.

Kan du berätta hur man klickar in en hund?
Gjorde en lättläs text om detta i juni. Här kan ni läsa kort om hur ni lär in klicker: http://teamvovve.blogg.se/2011/june/klickertraning-1.html#comment

Läste någonstans att du lånat Tea eller? Varför lånade du henne?
Tea är Egentligen Nathalies, som jag tror ni alla i det här laget vet vem är.
Meningen var att jag skulle låna Tea under sommare för tävling och träning men sedan blev denna underbara lilla röda kvar hos mig ett tag till.

Framtida ras?
Skulle aldrig kunna tänka mig att byta ras, är fast vi Border Collie och det blir nog ett par till.
Kanske någon liten Sheltie? Vem vet..

Hur är "den perfekta hunden" för dig?
Ibland när jag träffar en hund får jag en WOW känsla. En hund med WOW känsla är en hund med sååå otroligt mycket power, lyhörighet och gärna lite tuff. Jag skulle inte vilja ha någon vek hund som säger "Nu vill inte jag vara med längre". Jag vill ha en hund som går in för uppgifter och har lite jävlar annama.
Självklart vill jag ha en hund som man får jobba med för att få fram detta, men jag vill ha potentialen för dessa egenskaper. Jag vill också ha hög tränings potential, vill ha en hund som kan gå långt.


Om du var tvungen att välja minst en hundras ur varje rasgrupp, vilken/vilka skulle det då bli? Motivera.

Grupp 1: Border Collie - Otrolig ras att jobba med, Plus för vallningen. Om ni läser föregående svar känns det ju min "perfekta hund" mest som en BC.
Grupp 2: Dvärgpinscher - Stor hund i liten förpackning. Söta, tuffa och snabba. Skulle nog beskriva rasen som Häftig.
Grupp 3: Person jack russell terrier - Finns nog lite jävlar annama i denna ras. Tror att man skulle kunna jobba med viljan och envisheten som russelln har.
Grupp 4: Långhårig kanin tax - finns inte så mycket att välja på. Tror alla är rätt lika i psyket men kaninen är väl sötast?
Grupp 5: Mittelspitz - Spetsar är inte riktigt min grej. Men måste säga att Mittelspitzen är otroligt charmig och söt. Sett en del duktiga på Agility banan också.
Grupp 6: Dalmatiner - Skulle ärligt talat inte välja någon hund ur denna ras. Men en Dalmatiner är väl den minst "otacksamma" hund ur denna grupp.
Grupp 7: Breton - Lätt motiverade, kontaktsökande. Har stött på några otroligt häftiga bretoner på bl.a lydnadstävingar som gör att detta blir rasen jag väljer ur grupp 7.
Grupp 8: Golden Retriever - Hund som gör allt för dig, blir lätt din bästa vän i många år. Finns några bra golden som faktiskt sätter det mesta snyggt i lydnaden om dom har viljan.
Grupp 9: Långhårig Chihuahua - En accessoar, hund som prydnad kan man väl säga. Det är ju för söt.
Grupp 10: Finns ingen ras som tilltalar mig i denna grupp, helt omöjligt att välja.




Sjukling

Inte bloggat under kursen men jag tror ni kan förstå hur trött jag var med feber, dunkande huvudvärk och krasslig rös, efter många timmars Agility träning.
Idag ska både jag och Tea vila upp oss och hämta nya krafter.

Träningen var så himla bra, både specifikt för Tea och för att se lite grunder jag ska lära Jess när hennes dag kommer. Vi använde oss inte av så många hinder, en Box och några hinder på sidan. Behövde aldrig bygga om även om vi gjorde kanske 10 olika övningar.
Den bästa övningen tycker jag var Boxen, Den kan man använda lätt hemma och ändå få ut några kluriga övningar.


Bygg upp två fyrkanter bredvid varandra med hjälp av 7 hopp hinder, sedan är det bara att börja köra, Tänkte visa några exempel på vad vi gjorde under helgen. Inte bästa ritningen kanske men jag hoppas ni förstår. Det ska alltså vara så brett mellan hindrerna att både du och hunden kan springa igenom.


För att träna tryck-sväng med fart.
Du placerar hunden framför hinder nr 1 RAKT, du början själv vid den röda pricken.
Kalla in hunden, när hunden börjar hoppa hinder nr 2 så börjar du också ditt framför byte som säger att hunden ska svänga till hinder 3. Sedan gäller det att trycka ut hunden så att hunden hoppar hinder nr 4 från rätt håll. Tryck hunden med höger handen. När du ser att hunden tänker hoppa hinder 4 är det bara att springa för livet.


Denna är lite klurigare. Du börjar vid den röda pricken, placera hunden något snett framför hinder nr 1. Hunden ska ha en rak linje till hinder två.
1,2,3 inga svårigheter, vanliga grundsvängar. För att få hunden att komma till dig efter hinder nr 3 tar du upp motsatt handlinghand och sedan kör vidare med rätt handling hand igen. Glöm inte att prata med hunden.
4,5,6 blir en serpentin, tryck ut hunden på hinder 5. När du ser att hunden hoppar tar du upp motsatt hand och kallar på hunden, tryck ut till 6. Skicka på hinder 7 och spring upp och placera dig själv på upphopps sidan på hinder 8. Där gör du ett framförbyte och sedan skickar du hunden på hinder 9, Var beredd på att fånga upp hunden efter hinder 9 och ta hunden mellan hindrerna och skicka på hinder 10 och 11.

Det är lite svårt att förklara hur ni skulle kunna göra för att ta er över dom här banoran men då fick jag en liten brinjant idé. Jag skulle ju kunna sätta upp dom här två banorna någon dag och filma hur jag hade gjort.
Vad tycker ni? Film eller räcker beskrivningen?
Kommer ni ha nytta av dessa övningar och kanske prova på dom själva?



Agilitykurs

Nu ligger jag och Tea på vandrarhemmet och har krypit ner i sängen. Imorgon kl 9 början träningen som håller på hela dagen.
Jag hade lite ångest över om jag faktiskt skulle åka eller inte, har knappt någon röst kvar och antagligen feber. Men såklart ville jag hit ändå och så blev det.




Vad blir Teas nästa trick?

Idag fick vi ett allmänlydnadstest vi ska jobba med i skolan, det fanns 11 olika moment som hunden skulle kunna.
Inte för att låta kaxig men Tea kan redan allt som stod på listan och det tycker jag känndes lite tråkigt eftersom jag inte har så mycket att jobba med som kanske vissa andra då. Däremot skulle man lära in valfritt trick, då kan jag ju lägga lite extra tid på detta.
Men då är frågan; Vad ska jag lära henne för trick?

Idag fick jag även hjälp med vittrningen, underbart! Tea var så otroligt duktig! Vi la ut godis runt 3 pinnar utan lukt och belönade direkt hon använde nosen, såhär ska vi jobba några minuter varjedag. Tror verkligen det kommer funka så nu anmäler vi till lydnadstävlingen som är om en månad!



RSS 2.0